МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ 2012, 22 март, Световен Ден на Водата


Събитието бе първо по рода си за България. В мрежата на Международен Воден Мост 2012 чрез видео-връзка се включиха над 15 информационни центрове от страната и чужбина. Във всяка една от точките на Водния мост протече програма, тематично свързана със Световния ден на водата, която в определени часове бе наблюдавана от екраните във всички центрове на мрежата.

Какво представлява инициативата МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ?

МВМ е иновативно международно събитие с домакин София, което успя да обедини десетки чествания в различни точки на планетата, организирани на 22 март 2012 г по повод Световния ден на водата.

С помощта на електронна информационна инфраструктура се изгради клъстерна мрежа от партньори в десетки точки на България, Балканите, Европа и света, които представиха разнообразна палитра от събития: бизнес изложения, кръгли маси, празнични чествания, изложби, прожекции, почетни лекции, открити уроци, посещения до значими водоизточници, конференции и други.

През целия ден на 22 март в клъстерната структурата се осъществи Международен Воден Мост, който предаде случващото се във всички информационни центрове от електронната мрежа на IWB’2012.

Участниците и посетителите на отделните акции проследиха “на живо” програмата във всеки един от пунктовете на клъстерната структура. 

 

http://waterbridge.info/21/about/organizers/
ЗА ЧЛЕНОВЕ